Excel kursus - Office 365 | 365-Solutions.dk

Udvidet Excel

UDVIDET EXCEL - KURSUS

Excel – formatering og analyse af data 

Excel er et fantastisk værktøj til at behandle og håndtere større datamængder. Dette kursus er for dig, der ikke længere er nybegynder, og som gerne vil videre i Excel. Du lærer at præsentere, overvåge og få overblik over data.

Du kommer til at arbejde med formatering, forskellige opslagsfunktioner, filtrering og avanceret sortering, analyseværktøjer og at arbejde på tværs af Excel ark.

KURSUSBESKRIVELSE

Opsætning af en effektiv brugergrænseflade

Excel indeholder et væld af muligheder for at indstille programmet, så det passer til de opgaver og funktioner den enkelte bruger sidder med. Vi gennemgår nogle af de vigtigste indstillinger, så du efterfølgende selv kan sætte Excel op, så det matcher dine behov.

Formatering af data

Excel har nogle indbyggede værktøjer, så man med nogle få klik kan formatere sit talmateriale, således at tal og data kan præsenteres på en let overskuelig måde. Det kan nemt sættes i system i Excel, så dine data og tabeller får det samme udseende fra gang til gang.

Betinget formatering

Betinget Formatering er et overset, men fantastisk effektivt værktøj til at overskue, overvåge og analysere data. Vi gennemgår nogle af de vigtigste funktioner.

Sortering og Filtrering

I Excel kan man sortere på mange parametre. Ikke kun ud fra cellernes værdier, men også formateringer og ikoner. Du lærer at overskue store mængder ved sortering og hvordan du med filtrering nemt kan se bestemte poster i dine data.

Funktionsbibliotek

Excel indeholder rigtig mange standardformler, som både kan bruges i forbindelse med beregninger, men også i relation til tekst, sammenligning, oprydning m.v. Du kommer selvfølgelig til at arbejde med nogle at de mest anvendte, så du senere selv kan gå på opdagelse i de mange muligheder.

Dataanalyse

Med funktionen Subtotaler kan du få Excel til at beregne og disponere data i flere niveauer. Desuden kommer du til at arbejde med Databasefunktionerne DTÆLV og DSUM til at bearbejde lister med lidt mere komplicerede kriterier.

Opslagsfunktioner

Vi gennemgår de meget brugte opslagsfunktioner LOPSLAG og VOPSLAG. Du lærer at hente poster frem fra en database, og ser på nogle af de mange anvendelsesmuligheder der findes for funktionerne.

Pivottabel

Du får en introduktion til, hvilke muligheder der er omkring arbejde med Pivottabeller. Vi ser på hvordan man opbygger, vedligeholder og bruger Pivottabeller til at lave opsummeringer, analyserer og dynamisk belyser data fra forskellige vinkler