Grundlæggende Excel kursus - Office 365 | 365-Solutions.dk

Excel grundlæggende

Grundlæggende Excel - KURSUS

Lær Excel at kende – alle de grundlæggende funktioner

Excel er et fantastisk værktøj til at behandle og håndtere større og mindre datamængder, statistik, tidsregistrering, skemaer, personalelister og meget, meget mere. Dette kursus er for dig, der er nybegynder – eller har arbejdet lidt – i Excel. Du kommer til at arbejde med alle de grundlæggende elementer og værktøjer.

Kursusbeskrivelse

Opsætning og indstilling af Excel 

Vi gennemgår opbygningen af Excel, så du bliver fortrolig med programmets brugerflade. Excel indeholder et væld af muligheder for at indstille programmet, så det passer til de opgaver og funktioner den enkelte bruger sidder med. Vi gennemgår nogle af de vigtigste indstillinger, hvor du efterfølgende selv kan sætte Excel op, så det matcher dine behov. 

Indtastning i Excel 

Vi gennemgår alle de måder man kan indtaste på i et Excel ark. Du lærer at skrive i, markere, flytte og kopiere indhold i cellerne, at redigere og slette samt bruge autoudfyld. Du kommer til at arbejde med celletypografier og celleegenskaber, og naturligvis også med at gemme og åbne dit arbejde i Excel. 

Formler 

Formler er nødvendige for at få Excel til at foretage beregninger. Derfor skal vi selvfølgelig arbejde med at opsætte, indtaste og bruge forskellige formler, så du nemmere kan gennemskue Excel ark du overtager fra andre, eller bliver i stand til at opsætte dine egne. 

Formatering og opsætning af regneark 

Excel har nogle indbyggede værktøjer, hvor man med nogle få klik kan formatere sit talmateriale, således at det du laver i Excel bliver pænt, præsentabel og let overskueligt. Du lærer også at bruge Betinget formatering, hvor man let kan overskue en udvikling i et større talmateriale. 

Diagrammer 

Excel indeholder et væld af muligheder for let at udvælge og designe diagrammer – helt ned i de mindste detaljer, hvis man har brug for det. Du kan selvfølgelig også designe dine egne og gemme dem som skabeloner. 

Sortering og Filtrering 

Nogle Excel ark er så store, at man bliver nødt til at scroll’e rundt for at se alle cellerne. Du kommer til at lærer, hvordan man får overblik over sådanne ark. I Excel kan man sortere på mange parametre. Ikke kun ud fra cellernes værdier, men også formateringer og ikoner. Du lærer at overskue store mængder ved sortering og hvordan du med filtrering nemt kan se bestemte poster i dine data. 

Funktioner 

Excel indeholder rigtig mange standardformler, som kan bruges i forbindelse med beregninger m.m. Du kommer selvfølgelig til at arbejde med nogle at de mest anvendte, så du senere selv kan gå på opdagelse i de mange muligheder.