Excel - Grundlæggende

Lær Excel at kende - alle de grundlæggende funktioner 

 

Se også: Excel kursus - udvidet, Excel kursus - avanceret

Excel er et fantastisk værktøj til at behandle og håndtere større og mindre datamængder, statistik, tidsregistrering, skemaer, personalelister og meget, meget mere. Dette kursus er for dig, der er nybegynder – eller har arbejdet lidt – i Excel. Du kommer til at arbejde med alle de grundlæggende elementer og værktøjer.

  

Varighed: 

Fra 09.00 - 15.30.

Dato:

Torsdag den 1. marts 2018.

Adresse: 

Bugattivej 8, 7100 Vejle.

Til folk der kender til Vejle, er adressen det store VAF-hus beliggende ud til Fredericiavej - 2 minutter fra afkørsel Vejle C (61a).

Forplejning:

Vi sørger for morgenmad og frokost samt vand og kaffe.

Praktisk info: (VIGTIGT)

Medbring egen PC, da kurset vil tage udgangspunkt i praktiske opgaver.

Deltagere:

For at få det største udbytte er der kun max. 12 deltagere på kurset.

Pris:

Prisen er 2.495 kr. pr. kursist, og inkluderer morgenmad og frokost. Du vil modtage en faktura 7 dage før kursusdagen, som dog først skal betales efter kurset er afholdt.

 

Tilmeld dig her

  

Kursusbeskrivelse

Opsætning og indstilling af Excel 

Vi gennemgår opbygningen af Excel, så du bliver fortrolig med programmets brugerflade. Excel indeholder et væld af muligheder for at indstille programmet, så det passer til de opgaver og funktioner den enkelte bruger sidder med. Vi gennemgår nogle af de vigtigste indstillinger, hvor du efterfølgende selv kan sætte Excel op, så det matcher dine behov. 

Indtastning i Excel 

Vi gennemgår alle de måder man kan indtaste på i et Excel ark. Du lærer at skrive i, markere, flytte og kopiere indhold i cellerne, at redigere og slette samt bruge autoudfyld. Du kommer til at arbejde med celletypografier og celleegenskaber, og naturligvis også med at gemme og åbne dit arbejde i Excel. 

Formler 

Formler er nødvendige for at få Excel til at foretage beregninger. Derfor skal vi selvfølgelig arbejde med at opsætte, indtaste og bruge forskellige formler, så du nemmere kan gennemskue Excel ark du overtager fra andre, eller bliver i stand til at opsætte dine egne. 

Formatering og opsætning af regneark 

Excel har nogle indbyggede værktøjer, hvor man med nogle få klik kan formatere sit talmateriale, således at det du laver i Excel bliver pænt, præsentabel og let overskueligt. Du lærer også at bruge Betinget formatering, hvor man let kan overskue en udvikling i et større talmateriale. 

Diagrammer 

Excel indeholder et væld af muligheder for let at udvælge og designe diagrammer – helt ned i de mindste detaljer, hvis man har brug for det. Du kan selvfølgelig også designe dine egne og gemme dem som skabeloner. 

Sortering og Filtrering 

Nogle Excel ark er så store, at man bliver nødt til at scroll'e rundt for at se alle cellerne. Du kommer til at lærer, hvordan man får overblik over sådanne ark. I Excel kan man sortere på mange parametre. Ikke kun ud fra cellernes værdier, men også formateringer og ikoner. Du lærer at overskue store mængder ved sortering og hvordan du med filtrering nemt kan se bestemte poster i dine data. 

Funktioner 

Excel indeholder rigtig mange standardformler, som kan bruges i forbindelse med beregninger m.m. Du kommer selvfølgelig til at arbejde med nogle at de mest anvendte, så du senere selv kan gå på opdagelse i de mange muligheder.